Výběr vchodových dveří do bytu je docela výzva. Vstupní dveře do bytu poskytují ochranu před pronikáním zlodějů a plní také dekorativní funkci a jsou dekorací interiéru. Vzhledem ke zvláštnostem používání tohoto prvku jsou na něj kladeny určité požadavky. Musí tedy splňovat vysokou úroveň zabezpečení a poskytovat ochranu před zloději. Dveře do bytu také udržují teplo uvnitř místnosti a zabraňují pronikání cizího hluku.

Jaké jsou nejlepší dveře do bytu

K výběru vchodových dveří do bytu je třeba přistupovat se znalostí specifik podmínek jejich použití. Pokud je ve vašem domě vchod nevytápěný nebo je vyhřívaný, ale nestačí, musíte si koupit izolované dveře. Udrží teplo uvnitř místnosti, protože hlavním zdrojem chlazení bytu jsou okna a přední dveře. Pokud váš vchod není vybaven kódovaným zámkem a je přístupný komukoli, měli byste se postarat o bezpečnost svého bytu.

Vzhledem k tomu, že se velké množství vloupání provádí přesně předními dveřmi, mělo by to být co nejsilnější a nejbezpečnější. K tomuto účelu se nejlépe hodí pancéřové dveře - je téměř nemožné je rozbít; to bude vyžadovat profesionální vybavení, jehož použití jistě upoutá pozornost sousedů. Zloději, kteří na své cestě narazí na překážku v podobě obrněných dveří, se proto ve většině případů ani nepokusí vstoupit.

Vnější dveře musí být odolné proti vandalům, tj. není ovlivněn mechanickými a tepelnými vlivy. Kovové dveře splňují tyto požadavky a zachovávají si svůj původní vzhled po mnoho let. Při vysoké vlhkosti ve vchodu je nutné, aby byly dveře odolné proti vlhkosti, kovová verze toto kritérium opět splňuje. Pokud jde o vzhled, mohou být ocelové vchodové dveře vyrobeny v široké škále barev a tvarů. Každý majitel si proto bude moci vybrat možnost, která nejlépe vyhovuje jeho požadavkům.

Hlavní vlastnosti dobrých vchodových dveří do bytu

Při výběru vchodových dveří, například kovových vchodových dveří, je třeba věnovat pozornost některým vlastnostem, což vám pomůže neudělat chybu a zvolit opravdu dobrou volbu.

  1. Konstrukce vchodových železných dveří musí být silná. Je lepší, že rám je vyroben z jednodílného ohnutého profilu, počet výztužných žeber je 5-6, což vytvoří silnou spolehlivou ochranu.
  2. Dveře by měly mít dobrou tepelnou a zvukovou izolaci, aby do bytu nevnikly vnější zvuky a pachy.
  3. Hmotnost dveří musí být nejméně 80 kg a tloušťka ocelového plechu musí být nejméně 1,5 mm.
  4. Pro jádro zámku je důležitá pancéřová deska, která chrání zámek před vloupáním.
  5. Mít dobrý zámek. Odborníci doporučují instalovat několik zámků s různými uzamykacími mechanismy, jako jsou zámky páky a válce.

Co určuje cenu při výběru vchodových dveří?

Nyní trh se dveřními výrobky nabízí různé modely vchodových dveří. Najdete dveře pro každý vkus a rozpočet. Čím lepší jsou dveře, tím vyšší je samozřejmě jejich cena.

Cena vchodových dveří závisí na několika faktorech:

  • tloušťka plechu;
  • kování;
  • dekorativní povrchová úprava;
  • zámek

Existuje mnoho levných dveří, které používají kov 1 mm, levné materiály a doplňky. Zde je poměr ceny a kvality dobrý.

Je lepší dát vchodové dveře do bytu o tloušťce kovu nejméně 1,5 mm až 2-2,5 mm. Pokud jde o armatury, jedná se o: ochranné závěsy, proti řezání, pancéřové desky. Tyto prvky dodávají dveřnímu výrobku další ochranu. U dobrých komponent bude cena dveří mnohem vyšší.

Hlavní možnosti pro dokončení vstupních dveří:

  • malování kovového povrchu barvou. Docela jednoduchá volba, ale její nevýhodou je zcela neestetický vzhled.
    dřevěné obložení má vynikající vzhled a vydrží velmi dlouho. Tato možnost je drahá.
  • zakrytí panelu MDF filmem. MDF panely jsou mnohem levnější než přírodní dřevo. Pokud je zakryjete speciálním filmem, pak dveře z nich budou trvat dlouho a budou mít stylový estetický vzhled.

Volbě zámku musí být věnována náležitá pozornost, protože k hlavní části neoprávněných vniknutí do domu dochází kvůli nekvalitním výrobkům. Zámky se navzájem liší v zajišťovacím mechanismu. Čím je spolehlivější před vloupání, tím je dražší.
Cena dveří závisí na mnoha faktorech. Je jasné, že přední dveře na míru s dobrým kováním, zámkem a jedinečným designem vás budou stát pěkný cent. Existuje však mnoho dobrých standardních možností, jejichž kvalita bude až na stejné úrovni.

Cena dveřního produktu je velmi individuální okamžik a odborníci naší společnosti pro vás budou moci vybrat dobrou volbu s přihlédnutím ke všem vašim preferencím.

Na co si musíte dávat pozor při výběru vchodových dveří do bytu

Pokud si chcete vybrat správné dveře do svého bytu, přečtěte si nejprve informace od výrobce, zhodnoťte všechny klady a zápory a prostudujte si hodnocení zákazníků.

Při výběru vchodových dveří byste měli věnovat pozornost těmto bodům: tepelná a zvuková izolace, ochranné mechanismy, vysoce kvalitní čalounění. Na těchto kritériích závisí životnost dveřních výrobků.

Objednejte si vchodové dveře do bytu od Komondoor CZ

Naše společnost Komondoor CZ poskytuje celou škálu služeb pro dodaní a montáž dveří v bytě. Zajišťujeme dodávku dveří po celé Ceske Republice. Prodejní místo se nacházejí v Teplicích.

Výhody objednání kovových dveří ve společnosti Komondoor CZ

Při objednávce vchodových dveří u nás můžete počítat s následujícími výhodami:

  • poskytování služeb montáže dveří
  • vysoká kvalita a spolehlivost výrobků
  • záruka 2 rok na všechny dveře
  • možnost pozáručního servisu

Velké objemy výrobku nám umožnily snížit cenu dveří. Můžete si u nás koupit jak levné modely vchodových dveří do bytu, které se vyznačují svou dostupností a jednoduchostí designu, tak prémiové modely s vysokým stupněm ochrany a exkluzivním designem. Na skladě a na objednávku si také můžete koupit bezpečnostní dveře a dveře z masivu. Široká škála tvarů a barev umožní každému klientovi vybrat si dveře.

Dveře jsou vyráběny na moderním technologickým zařízením, které umožňuje výrobu vysoce kvalitních a spolehlivých dveří. Díky neustálému zlepšení a zavadění nových technologií se rozšiřujeme sortiment a zvyšujeme jejich úroveň kvality. Všichni zaměstnanci společnosti Komondoor CZ jsou vysoce kvalifikovaní specialisté s rozsáhlými zkušenostmi ve své pozici. V jakékoli fázi poskytování služeb se proto naši klienti mohou spolehnout na přesnost a profesionalitu. S různými výrobky a cenami se můžete seznámit na našich stránkách společnosti Komondoor CZ.